Skip to content

Trpi stoko, voliš to!

Vidim svi pričaju o porezu, bogaćenju i novcu, pa hajde i ja.

Gnusne laži političara verovatno je najlakše demaskirati analizom novčanih tokova. O ideologiji možemo pričati do prekosutra, jer ona nema PIN, PIB, transfer i ostale neprijatnosti po zločince.

Zato gangsteri i vole drogu. Za razliku od novca, stanova, automobila, parcela i oružja – nema serijski broj. Ne zaboravimo i to da je visokoidealizovani Eliot Nes bio ništa drugo do poreski policajac te da je Al Kapone fasovao robiju ne zbog Masakra na Valentinovo – već utaje.

Primer #1

Sreten Jocić alijas Joca Amsterdam ima prijavljen prihod od 600 evra mesečno, ako se dobro sećam, i živi u bivšoj vili Slobodana Miloševića, gde iznošenje smeća mesečno košta bar pola od te zarade. Vozi svašta, jede i pije jednako dobro.

I nikom ništa.

S tim u vezi, stepen moje nezainteresovanosti za bivše, buduće i akutne novčane afere i dalje će biti beskonačno velik, sve dok se kriminalci i njihovi politički saučesnici ne očepe gde ih najviše boli. Dinkić će blokirati račun “Simpa”, kao poslednji čin ministrovanja ? Pa, fan-faking-tastik, sad mogu da umrem čedne savesti, spokojniji od novljanske mimoze s proleća.

Naravno, sve vreme mi ćemo se i dalje truditi da izmirimo naše građanske obaveze koliko nam so called plata dozvoljava i više je nego jasno da ćemo najebati “pod odmah” ukoliko za frtalj groša izneverimo Državna Očekivanja, selektivnija od Sajmona Kauela na magičnim pečurkama.

I sad ja moram da čitam kako su Tomislav Karadžić, Igor Mirović i još podosta njih stekli prvi milion. Da, voleo bih to, iz njihove zatvorske autobiografije, ako me razumete. Možda su i ganc nevini, ko zna, ali utvrđivanje te premise mu nekako dođe posao policije i tužilaštva, a ne novinara i blogera.

Dokazi, pak, postoje na drugim frontovima, kolokvijalno znanim kao Realan Život. Jocina renta, Toletova kravata – sve si to TI platio/la, i možda bi vredelo da se o tome zamisliš sledeći put kada umesto čokolade za dete kupiš zimske gume za moćnikov automobil.

Ili prosto verujete da će se popraviti sami od sebe ? Da će Sistem, bez građanske kontrole i pretnje neposlušnošću, da se samopročisti ? Ucenjeni će hrabro istupiti ? Klupko će se razmrsiti i krivci će biti kažnjeni ?

U tom slučaju, play it again Sam, ja ću duplu votku-tonik, jedna kocka, prsni limetu, a ko mi resavski pokuša prodati Novu Tužnu Priču držaću ga za amebu nedostojnu pažnje, kamoli prijateljstva.

Trpi stoko, jer to te raduje.

Duboko, unutra – nisi kriva što si jadna, neko drugi je.

Uvek je neko drugi.

Znaš ti zašto

Ako misliš da vredimo, podrži nas mesečnim donacijama.
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter Captcha Here : *

Reload Image