Skip to content

Muke i ljubavi alfa oploditelja

Dubok uzdah…

Možda Aleksandar Vučić jednostavno voli Novi Sad, diplomatski odgovara gradonačelnik srpske Atine i funkcioner SNS Miloš Vučević na pitanje čime je to kupio predsednika Srbije te je u igri za novog premijera. („Blic“, 9. jun 2017)

###

Čitam da je koleginici iz KRIK-a Vesni Radojević, dobroj novinarki, zabranjen ulazak na proslavu Dana Bezbednosno-informativne agencije. Ništa neobično u današnjoj Srbiji, rekli bi, sve dok ne pročitamo da je blagotvorno druženje sa plemenitim direktorom Agencije Bratislavom Gašićem uskraćeno i novinaru „Politike“ Dušanu Teleskoviću. Navodno je zakasnio, što na srpskom jeziku znači da je došao pola sata pre ekipe RTS-a, koja je ušla bez problema.

Kolege Radojević i Telesković izvisile su „nisu prošle bezbednosne  uslove“. Priznajte da je i vas strah od Vesne Radojević, zar ne? Na istom tom srpskom jeziku biti opasan po DB pretpostavljam da znači „naneti zasluženu sramotu“, mada to “Politika” ovih dana čini isključivo sebi.

Napisah, sa pozicije prljavog uma sasvim je logično da se koleginici Radojević ne dozvoli udisanje Gašićevog vazduha. Postaviti takvu novinarku pored osobe koja je zbog lične i stranačke promocije direktno uticala na pad helikoptera Vojske Srbije i smrt sedam osoba, a posle oslobođena svake odgovornosti, zahteva pristojnost i moral kakve naši lideri očigledno nemaju. Domaćini su dalje pravilno procenili da koleginica Radojević ne kleči ispred moćnih i primitivnih muškaraca, što bi možda uznemirilo direktora Agencije na ovako svečan dan. Ali zašto „Politika“?

###

Postoji, koliko vidim, neskriveni napor da se „Politika“ sroza na dno ispod dna srpskog novinarstva. Zbirni imenik takvih postupaka i odluka je žanrovski zanimljivo umiljavanje predsedniku Srbije, što najstariji dnevni list čini šarmom sitnog lopova iz komšiluka, za razliku od „Pinka“ i Onog Tabloida koji to rade mesarskom satarom i “Hiltijem”. Mislio sam da će otpuštanje karikaturiste Dušana Petričića i reangažman barda niskosti i podle reči Gorana Kozića vredeti makar ulaska „Politike“ na BIA žurku ali nije to ono najvažnije.

Predsednik je u miholjskom naletu cinizma otkazao posetu tom spektakluku, pod izgovorom odbrane slobode mišljenja i izražavanja.

Da, stvarno jeste.

Prekorio je sve državne službenike posredstvom ličnog kabineta i mogu samo zamisliti koliko je to potreslo mizoginog saučesnika u tragičnoj smrti sedam osoba, nagrađenog jakom funkcijom za koju niti se školovao, niti ima neophodne veštine.

Šta sam ono pisao za „Politiku“? Ah, da, Telesković je na Tviteru napisao da „ceni potez Vučića da ne ode na taj prijem“. Ako vam nešto debelo smrdi u tom tvitu ne brinite, to znači da ste zdravi duhom.

###

Stvarno ne znam koga i šta sve voli predsednik Srbije, niti me zanima. Što se Novog Sada tiče siguran sam da ga gradonačelnik Miloš Vučević voli manje nego sebe i svoju stranku. Da je suprotno, efendi Vučević ne bi služio despotu manirom ulizice i notornog lažova i tu, na našu nesreću, nije sam. Okruženi smo armijom paramecijuma koji su se javno odrekli dostojanstva i pristojnosti. Preko „Politike“, naravno, kako dolikuje razočaranim roditeljima i supružnicima, odmah ispod oglasa o nevažećim diplomama.

Ono što ipak pouzdano znam je koga naš predsednik mrzi. Novinare.

Ne pišem to mastilom ogorčenosti ili ponosa. Nisam zbog toga ni srećan, ni tužan. Bojim se da je u pitanju tek bedna profesionalna ljubomora, iza debelih opni nezrelosti, sujete i samozaljubljenosti. Naš je predsednik, kao mali, hteo da bude upravo novinar, baš kao što je i efendi M.V. hteo da bude advokat. I gde su sada? Na našu žalost, ne bave se poslovima za koje su nesposobni već onim za koji su jamačno zločinački talentovani – bave se nama.

Mlađahni je Vučić Aleksandar jednom davno izvoleo biti novinar, na Palama, u jeku Svega Što Nas je Ubilo I Ubija. Iako je posedovao najvažniju veštinu za novinara Kanala S, probuđenu nacionalnu svest i mladalački žar, oteran je kao netalentovan. Dobro ste pročitali, novinarske gromade Ilija Guzina i Risto Đogo zaključili su da je A.V. dunster i mogu samo da zamislim koliko je potonji bio istraumiran spoznajom da je preloš za preloše. Verujem da mu je danas neizdrživo kada ga rešetaju sposobne i vredne kolege, ljudi kakvi je on želeo da bude, ali se našao s druge strane pera i mikrofona.

Uglavnom, predsednik možda voli Novi Sad, a efendi Vučević sigurno nije postao premijer. Šmrc.

###

Pre nekih 25 godina, odmah na izlazu iz gimnazije, neki gilipteri sa televizije su me pošteno nasankali. Pitali su me koliko poznajem Novi Sad, a ja, mlad i glup kakav sam bio, rekoh da sam rođen ovde i posledično briljiram. Potom su me pitali znam li za spomenik Svetozaru Miletiću (?!) i u kojoj ruci drži knjigu? Dugo sam oklevao, pomislio da je leva podignuta u vazduh i rekao desna, nakon čega su se nasmejali i rekli mi da nema knjigu.

Stvarno. Nema knjige. Znao sam, a nisam.

Poslednji u nizu dokaza da prvi ešalon vlasti i te kako zna koliko su nižerazredni pružio nam je Lav Grigorije Pajkić, slavni sin Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića. Nominacija za bota godine, u jakoj konkurenciji. Lažno se predstavljajući isprovocirao  je učesnike tzv. opozicionog protesta i navukao ih da ispadnu najgluplji od sve dece, jerbo su ovi bez razmišljanja prešli preko imena Nadežde Petrović, Uroša Predića, Milutina Milankovića itd. i tretirali ih kao žive ljude i moguće žrtve režima, nakon Pajkićevih insinuacija.

###

Da nam je nivo kulture i obrazovanja kriminalno nizak znam i bez Pajkića juniora, čija je perfidna zaseda u očima SNS fanova prošla fantastično i proizvela salve (pod)smeha. Možda je ovo odgovor na snimak Vučićevih pristalica koji ne znaju da koriste pokretne stepenice, a možda Vučić ipak voli Novi Sad.

Kako god, ideja je da su pristalice tzv. opozicije glupaci, što Pajkić jr. sigurno nije iz priloženog, zbog čega sada ima materijala da se preporuči Ovima Gore, odnosno Njemu. Bljutava istina glasi da je to potez očajnika svesnog u kakvom se okruženju obreo i tu ga razumem. Oni savršeno dobro znaju da su diplome kupljene, ukus i ankete naručene, a pristalice podmićene ili ucenjene, zbog čega su jako nesigurni u sebe i shodno tome lako bivaju uvređeni. Reaguju histerično, napadaju protivnikovu ličnost, a ne argumente, i uopšte se ponašaju infantilno.

Mrze novinare.

Alfa mužjaci, jebači prvog reda i muškarčine koje napadaju slabije, hvalisaju se, pa cmizdre i kukaju kad god im se nešto ne dopada.

Tramp, prop’o.

ZTZ

Ako misliš da vredimo, podrži nas mesečnim donacijama.
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter Captcha Here : *

Reload Image