Skip to content

Kako pobediti Glavaša na Kretenijadi 2015.

slavonskasokolskagarda-youtube_screenshot

                                                                               Malo nas je, al’ smo govna

foto: balkans.aljazeera.net

Ovaj Kostić, predsednik SANU, stvarno nije normalan. Šta će mu to u životu? Da li je svestan da je nacional-fašističko kerebečenje u Srbiji i Hrvatskoj ušlo u happy hour? Zašto je odabrao da se najvećim od svih debila olakša na slavljeničku tortu, taman kada Sveti Duh Milana Nedića treba da dune u svećice od židovskih kostiju, prekrsti se i uhvati pozu za fresku u crkvi “Jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa”.

Ako ne živite u pustinji Gobi verovatno znate da je Kostić, u sumrak zločinačko-rehabilitacione histerije, izvoleo reći da je Kosovo sve samo ne naše i da bi narodu trebalo reći istinu. Ko da nam kaže? Znate vi dobro ko – ovi što ga zovu na raport, šokirani mogućnošću intelektualca da izrazi lični stav, pa još iz (njima prisnog) udruženja svedoka saradnika zločina devedesetih.

Sada mu prete otkazom i smrću isti oni ograničeni pavijani koji bi, da imaju magičan štapić, mahnuli jednom i vratili Kosovo u sastav Srbije. Onda bi presrećni Albanci na izborima uzeli trećinu srpskog Parlamenta, pavijani mahnuli drugi put i pretvorili ih u Gorance i Egipćane, a kada bi Hašim Tači postao kandidat za premijera Srbije mahnuli treći, osmi, stoti put, sve dok Kosovo u srcu ne bude onakvo kako srcu jedino prija – bez Albanaca.

Uglavnom, ovaj izdajnik Kostić je rekao suvu istinu koja se “kosi sa našom nacionalnom politikom”, pa vi računajte kakva nam je nacionalna politika i ko je sprovodi. Ovo sa dostojanstvenim staranjem o našem kulturnom blagu u tuđoj zemlji je posebno bolno: em je tamo, em nemamo pojma kako.

###

A u Novom Sadu zabeležen je prvi slučaj trovanja izlivanjem CNG gasa u čovečiji mozak. Njegovo preosveštenstvo gradonačelnik Miloš Vučević svečano je, nakon stranačke farse sa semaforom, otvorio točilicu za gorivo na benzinskoj pumpi (?!?!?!), čisto da se zna da sa propagandnim zavisnicima nema zajebavanja. Kladim se da je posle, vođen svetlim primerom ministra mlekopijača Kneževića, potegao dobar cug gasa pred kamerama, rekao da u njemu nema aflatoksina i započeo pripreme za “Dane Srpske u Srbiji”. A tamo…

…je gas počeo da deluje na nervni sistem pijavično harizmatičnog lordmera te je ovaj mrtav hladan rekao da je “Srpska tvrđava srpskog naroda i najveći uspeh u odbrambenim ratovima devedesetih”. Citat. Traktat. Diktat. Uglavnom, efendi Vučević za svoje dobro nije hospitalizovan i tako opojno otrovan se vratio dnevnim neobavezama i bezvezama, u gradu kog je uoči izbora zvao “uspavanom lepoticom” dostojnom buđenja. Nakon par žabljih poljubaca, koji su lepoticu ostavili blaženo usnulom, bio je dovoljno pristojan da je stavi u indukovanu komu.

Srećom po njega, za otapanje zidnih obloga notornom glupošću u Srpskom narodnom pozorištu postarali su se beli i crni magovi naše realpolitike: episkop bački, patrijarh srpski i car šumski.

###

Biće da se u regionu održava meni nepoznata Kretenijada 2015, pod sloganom Džiberi nemaju granice. Žrebom je određeno da prvi nastupi princ bedastoće i ratni zločinac Branimir Glavaš, koji je na parter izveo crnokošuljašku, stranačku gardu slavonskih sokolaca. SS stajling u SA formaciji, čista postmoderna. Žiri u sastavu Kaligula, Pol Pot, Mobutu Sese Seko, Hitler i Ted Bandi bili su jamačno impresionirani tragikomičnim špalirom otužnih, nedojebanih ljudi i zastavica, posebno Kaligula i Hitler, koji su Glavašu dali čiste desetke zbog precizne, senzibilne reizvedbe sub-paganskih i okultnih motiva iz njihovih palih carevina, na koje se balkanski ološ tako loži.

Došao je red na nas. Irinej jr, Irinej sr. i Mile Govedina imali su težak zadatak da zadive renomirane sudije, zbog čega su, kontrirajući opipljivo monstruoznom Glavašu, izveli istoriografsko-teološku koreografiju “There and Back Again, A Srbovanje’s Holiday”, znajući da Bilbo Bagins u Srbiji nikada neće dokazati plagijat.

E, to je vredelo slušati i gledati. Sve što nas je bacilo u sunovrat klanja i beslovesne gluposti na jednom mestu. Lažni mitovi – check! Falsifikovana istorija i geografija – prisutni! Religijski motivi u službi etničke konsolidacije i obnove fantomskih neprijatelja – voistinu! Nerealna obećanja, osećanja i slepilo za drugog i drugačijeg – nazočni! Bajat humor – jawohl! Podrivanje nejakog mira i sklada – AYE! Zapaljive šuplje frazetine – holala! Patološki iščašeno tumačenje stvarnosti zarad lične koristi, bogaćenja i jačanja društvenih pozicija – mazel tov!

Sudije su se povukle i glasanje još traje.

Znaš Ti Zašto!

 

 

 

 

 

 

 

Ako misliš da vredimo, podrži nas mesečnim donacijama.
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter Captcha Here : *

Reload Image