Skip to content

Cigani bez prava na dušu

###

Umesto predgovora

Uspeo sam da ne napišem tekst o mandatarki Ani Brnabić, svrabu uprkos. Vešto i podmuklo, neustavno predsedničko podilaženje najnižim strastima ne zaslužuje slova. Sve znate, reči su bespotrebne. Lično, žao mi je što ću verovatno doživeti prvu premijerku Srbije, pa još i LGBT osobu, bez i najsitnijeg osećanja građanske pobede, emancipacije ili katarze. Kada i ako Anu Brnabić narod izabere svojim glasovima, bez “ako”, “zašto” i prostaka u paketu Ivice Dačića, šampanjac ide na moje ime. Trenutno, brinimo brigu koliko će nas ustupaka crkvi, Palmi i drugim besprizornicima koštati njen izbor.

###

Superiorno nepoštovani gradonačelniče Miloše Vučeviću,

Red nalaže da Vam prvo izrazim duboko, biblijski ukorenjeno saučešće zato što ste izvisili za premijersko mesto. Čuo sam da ste, zbog meni nepoznatih javnih zasluga, orbitirali kao ozbiljan kandidat za lažnog kormilara sprske vlade, prvu srpsku ulizicu, pa čak i ovako udaljen osećam Vaše ispižđavanje što vam je jedna lezbača otela lukrativan dil. Ne grešim, vi bogobojažljivi radikali ih i dalje tako zovete, ne? Ima ton i slika, Parlament. Kako god, pobegla Vam je vizit karta iz snova i normalno je da zbog toga neko mora da najebe. Predlažem najslabije, takav izbor mete je u Vašem maniru.

Sućut (srpski: bol u qrcu) izražavam i zbog Vaše rezervne nade da ćete preuzeti neko od ministarstava, možda baš Brnabićkino, jer da se ne lažemo – nedostajali bi mi. Ne znam kako bih podneo odlazak večite muze koja me svakog dana podseća zašto prezirem Vas i Vaše, ceo ovaj truo sistem nesposobnih bednika i parazita koji pošteno ne umeju ni da lažu i kradu. Vi ste simbol i logotip jednog otužnog pada vladavine nebitnih govnara koji naravno nema kraj, ali je svetla sve manje što smo bliži dnu na koje vi gore ne obraćate pažnju.

Stoga, jebimo mater ciganima.

„Cigani“, a tu računam i sebe, su svi oni čiji život zavisi od tuđih otpadaka i viškova. Kasta nedodirljivih. To nisu Romi ili navijači Crvene zvezde već svi mi kojima su kontejneri ozbiljna svakodnevna stavka. Takoreći plan rada. Mene kante za otpatke fasciniraju u istoj ravni kao groblja i oglasi, tu najčistije vidim osobine i težnje društva u kojem živim. Tako je i aktuelni Svečani Odlazak U Qrac precizno iscrtan na marginama novosadskih kontejnera, onih koji su za Vašeg vakta postali predmet zastrašivanja i plenidbe para, što bi ciničnije od mene navelo da pomisle da je sledeći, poslednji korak dijabolične gradske vlasti otkopavanje grobova i eksproprijacija dobara ostavljenih unutra.

Vi verovatno mislite da sam preoštar, međutim odluka da se potroši šest miliona mojih para na četiri čuvara đubrovnika je čak i za amoralca Vašeg gabarita dubiozna i podla. Dati privatnim firmama, u ovo tzv. vreme, da odlučuju ko sme a ko ne sme da rovari, ostavlja i kupi đubre po Novom Sadu je otvoreni poziv na linč i korupciju. Znam, znam, Vi ćete mi reći da je vlasnik komunalnog otpada gradska firma koja se o njemu stara, a ko je, majke Vam, vlasnik te firme? Između ostalih – ja, eto ko. Da li me je iko ikada pitao kako posluje ta firma o mom trošku, koga i kako zapošljava, kakve su plate radnika i nivo usluga? Retorički, efendi Vučeviću.

Svikao sam već na to da se ubogom narodu na ulici, mahom penzionerkama, plene mladi luk, visibabe i miljei za na televizor. Znam da Vi i Vaši veseljka oštrite isključivo na bezopasnoj sirotinji, a kada mora da se udari na stranačke, kriminalne i privredne zmijarnike obraćate nam se gospodskom šutnjom govneta u travi. Ne dirate Vaše dilere privatnog Dizilenda. Sve je to meni i nama jasno, prepošteni Vučeviću, ali jebene kontejnere?! Ti isti đubrovnici su izvor života za ne mali broj Vaših kvazisugrađana/ki, bilo da se radi o hrani ili sekundarnim sirovinama, a to što je Vama, danas, prihvatljivo da pretite kaznama ljudima koji tamo odlažu/uzimaju hranu ili hrane pse… da citiram bogaoca Tiriona Lanistera: „Ja ne preispitujem Vašu čast, lorde Vučeviću, ja negiram njeno postojanje“.

Vaša banalnost je ogledalo Vašeg zla.

ZTZ

Ako misliš da vredimo, podrži nas mesečnim donacijama.
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter Captcha Here : *

Reload Image